Kant- en rechte-down LED plat licht de voordelen en nadelen

- Jan 01, 2018-

Kant- en rechte-down LED plat licht de voordelen en nadelen

1. zijkant gemonteerde LED vlakke licht

Zijde-achtige platte Ledlamp voornamelijk door de frame beugel, diffuser board, reflecterende Board, licht begeleiden plaat, station, lamp bar samenstelling (figuur 2). Op dit moment zijn de belangrijkste lichtgeleider materialen PS (polystyreen) polystyreen, PC (polycarbonaat) polycarbonaat, PMMA (polymethylmethacrylaat Mehta crylate) acryl (Poly methylmethacrylaat) materialen.

2, recht naar beneden type platte LED-verlichting

De directe down Typ LED plat lichte structuur is vergelijkbaar met het boekingssoort van de kant, maar de lichtbron wordt gelijkmatig verdeeld achter de diffusor plaat. Natuurlijk zijn er andere classificaties, bijvoorbeeld sommige fabrikanten volgens helderheid en respectievelijk functie van platte LED-lamp dimmen.

3. analyse van de voor- en nadelen

De verticale lamp van de flat-panel heeft de volgende voordelen ten opzichte van de lichtgevende platte zijlicht:

Eerste, hoge energie-efficiëntie. Het licht dat wordt uitgestraald door de LED wordt rechtstreeks door de diffusie-plaat, die de efficiëntie van het systeem van de lamp verbetert bestraald. Het is gemeld dat er meer dan 80lm/w producten zijn.

Ten tweede, de kosten zijn laag. De kosten van lichtgeleider plaat weglaten, maken de kosten van de lamp lager, dat de binnenruimte is groot, ontwerp ook flexibeler.

Derde, licht armaturen. De kwaliteit van de lamp is verminderd omdat de lichtgeleider plaat wordt weggelaten.

Vier, hoge betrouwbaarheid. We weten dat in het ontwerp van lampen en lantaarns, de prestaties van de verschillende onderdelen en materialen ervan bepalend zijn voor de prestaties van de verlichtingsproducten, onderdelen verhoogd, betrouwbaarheid kan worden verminderd. Daarom, als het gebruik van betere kwaliteit diffusie plaat, lampen garanderen kunnen een langere levensduur, en de lichtgeleider plaat en reflecterende folie op hoge temperatuur, gemakkelijk veroudering vergeling, de efficiency en service leven beïnvloeden.

Het grootste nadeel van de verticale flatpanel lamp is dat het niet te dun.

De reden is:

1, LED-lichtbron en de spread tussen de plaat moet beschikken over een bepaalde afstand, anders de lamp zal produceren heldere vlekken, dit is gebonden aan het leiden tot de dikte van de verhoging van de lamp, zodat de kosten van de lamp schelp en dan verhoging, de verschijning van de lamp zal ook lijken te slecht. En de dikte verhoogt, verhoogt het de lichttransmissie pad, zodat de energie-efficiëntie van de lamp wordt verminderd.

2, omdat het licht kraal is vastgesteld op de achterplaat, als de achterkant met een hele aluminium substraat plaat, dan zullen de kosten zeer hoog. Als u een strip aluminium ondergronden, is vaststelling en positionering een ander probleem. Als de achterplaat van de verticale plaat lamp maakt gebruik van de grote oppervlakte aluminiumplaat, moet ook overwegen de lange tijd hijsen achterplaat vervorming buigen, enzovoort.

De belangrijkste nadelen van zijbekleding lampen zijn:

Allereerst, energie-efficiëntie is niet gemakkelijk om te doen zeer hoog. Tabel 1 geeft een vergelijking van de prestaties van de zijkant gemonteerde led vlakke licht met dezelfde macht en het traditionele led vat. Uit de analyse, kan het worden gezien dat dezelfde macht kant onder leiding van de flat-panel lampen in het licht output, energie-efficiëntie en kleur Index (CRI) en andere prestatie-indicatoren ten opzichte van de traditionele LED-lamp een kleine opening heeft.

Ten tweede, de kosten van hogere prijzen. De gids-plaat is de kern van de zijkant gemonteerde vlakke licht. Als gevolg van de toevoeging van de gids-plaat is de prijs hoger dan de rechte.

Ten derde, de kwaliteit van de lichtgeleider plaat is hoger. Als het ontwerp niet goed is, verschijnt in het midden van het licht, de beide zijden van het donker, of in de lichte Biolion rand, of verschillende hoeken, zoals inconsistente helderheid, invloed op de kwaliteit van de verlichting.

De betrouwbaarheid kunnen relatief arme. Als kant-led licht bord, reflecterende inkt en reflecterende folie is altijd bij een relatief hoge temperatuur, het is gemakkelijk om veroudering vergeling, resulterend in een lager licht, de levensduur van de lamp aanzienlijk is verdisconteerd.