De oorsprong en ontwikkeling van LED-lampen

- Jul 17, 2017-

Oorsprong

In de jaren 1960 gebruikten wetenschappers het principe van halfgeleider PN Junction luminescentie om led-emitterende diodes te ontwikkelen. De LED ontwikkelde op dat moment, het gebruikte materiaal is gaasp, de lichtgevende kleur is rood. Na bijna 30 jaar van ontwikkeling zijn we zeer bekend met de LED, in staat geweest om rood, oranje, geel, groen, blauw en andere kleuren te sturen. Echter, de verlichting die nodig was wit licht leidde pas in 2000 na de ontwikkeling, hier om de lezer voor te stellen over de verlichting met witlicht geleid.

Ontwikkeling

Het vroegste gebruik van halfgeleider n-koppeling lichtgevende principe van LED-lichtbron is in de vroege jaren zestig gepubliceerd. Op dat moment was het gebruikte materiaal gaasp, rood licht (λp = 650nm), in de rijstroom van 20 ma, lichtstroom slechts een paar lumen, de overeenkomstige optische visuele prestatie van ongeveer 0,1 lumen / watt.

In het midden van de 70 leidde de introductie van elementen in en N tot het produceren van groen licht (λp = 555nm), geel (λp = 590nm) en oranje licht (λp = 610nm), licht visuele efficiëntie verhoogde ook tot 1 lumen / watt.

Eind 80 was er een Gaalas LED lichtbron, waardoor de rode LED's optische kijk efficiëntie 10 lumen / watt bereikde.

De vroege 90, rode, gele gaalinp en groen, Blue Gainn Two van nieuwe materialen zijn succesvol ontwikkeld, zodat de geleidelijke visuele prestaties sterk verbeterd zijn.

In 2000 bereikte de voormalige leiding in de rode en oranje regio (λp = 615nm) licht efficiëntie 100 lumen / watt, terwijl de laatstgenoemde van led in het groene gebied werd gemaakt (λp = 530nm). Optische visuele prestatie kan 50 lumen / watt bereiken .