Hotel verlichting ontwerp 8 Tips

- Apr 13, 2018-

De professionele lichtplanning niet alleen kan het hotel een eigen kenmerken hebben en beter economische voordelen te verkrijgen, maar ook bepalend voor het succes of de mislukking van het hotel. Dus, wat is de beste lichtontwerp van hotel? Vandaag, nemen iedereen om te leren van enkele tips over hotel lichtontwerp:

1. gebruikte warm witte lichtbron, de kleurtemperatuur van ongeveer 3000K

Ongeacht wat voor soort hotel is het hun gemeenschappelijke streven om een vriendelijke, warme en vriendelijke sfeer te creëren. Het milieu van de verlichting geboden door de kleur temperatuur 3000K lichtbron kan versterken dit kenmerk van het hotel. Gebaseerd op menselijke visuele perceptie van temperatuur en ruimtelijke perceptie van kleur, de kleurtoon van de tint is gericht op oranje en geel, en de tint van de kleur is blauw-paars. Wanneer vergeleken op hetzelfde moment, voelt de oranje geel warmer en dichter bij ons.

2. in het kader van de voorwaarde is dat de kleurtemperatuur van de lichtbron nominaal is, een specifieke analyse van de lichte kleur van verschillende soorten lichtbronnen vereist.

Lichtontwerp moet worden gericht om te selecteren van het type lichtbron. Onder dezelfde kleur temperatuur voorwaarden, er moet uitvoerig wegen of ze energie-efficiënt in termen van de lichtstroom en de gemiddelde levensduur, zijn of het is handig voor onderhoud en de trade-off tussen licht en kleur, niet omwille van " groene verlichting". Gebruik geen gloeilampen.

3. bijzondere aandacht besteden aan de relatie tussen verlichtingssterkte en de kleurtemperatuur

Met behulp van de bijpassende relatie tussen verlichtingssterkte en de kleurtemperatuur, zorgvuldig creëren de sfeer van een geschikte ruimte. In het algemeen, de kleurtemperatuur en de verlichtingssterkte moeten evenredig aan het aandeel van hoge verlichting, hoge kleurtemperatuur en vice versa. De kleurtemperatuur van binnenlandse hotel lichtontwerp is meestal hoog, maar de verlichting is over het algemeen laag, vaak vallen voor een "somber" sfeer.

4 directe verlichting kunt gebruiken, gebruik geen indirecte verlichting

Armaturen zijn momenteel gebruikte in verschillende soorten commerciële ruimte verlichting, en zelfs overstroomd. Met de ontwikkeling van elektrisch licht bronnen en verlichting armatuur productietechnologieën, is directe verlichting geslaagd om te voorkomen dat visuele gevaren veroorzaakt door ongemakkelijk schittering. Daarom is het niet nodig om verschillende soorten licht emitterende tanks die zijn verspilling en lastig te onderhouden, tenzij deze nodig voor decoratieve doeleinden zijn in dienst.

5. gebruik dezelfde kleur temperatuur licht bron om rommel

Dezelfde functie gebied, oppervlak en object gebruik lichtbronnen met dezelfde kleurtemperatuur, zodat de kleur van het licht milieu is verenigd. Wat betreft het verlichtingsontwerp van het hotel is, omdat de nadruk niet op conflicten en drama, is de uniforme Toon in overeenstemming met de kenmerken van het hotel.

6. Kies een bestedingspercentage van hoge armatuur

De armatuur met geoptimaliseerde parameters en hoge lichtstroom gebruik is geselecteerd. We zijn vaak geconfronteerd met situaties waar de totale lichtstroom van een lichtbron nominaal hoog is. Echter, als gevolg van het gebruik van een lichtpunt met een lage lichtopbrengst-efficiëntie, de theoretische berekening van de luminantiewaarde en de feitelijke voltooiing van de meting worden uitgevoerd met een meter van de verlichtingssterkte. De resultaten zijn ver van elkaar. Het wordt aanbevolen dat wanneer er twijfel bestaat over de armatuur efficiëntie parameters en de lichtverdeling kromme parameters die door de fabrikanten van de armatuur, de relevante testapparatuur die moet worden gevraagd te verrichten van de proef.

7. Kies de juiste licht distributie

Met het oog op de ruimte verhouding van de verschillende functionele gebieden van het hotel, de lichtintensiteit distributie centrum lichtintensiteit en duisternis intensiteit worden distributie parameters van de curve lichtverdeling Voorkom licht verlies in tweeën gediscrimineerd aspecten.

8. de meer geavanceerde hotels, hoe hoger de color rendering index van de lichtbron

De kleurweergave van de lichtbron wordt over het algemeen geëvalueerd door de color rendering index van CIE. Het is het verschil in kleur weergeven tussen de lichtbron moet worden geëvalueerd en de standaard lichtbron (full-wolk lucht licht) voor meer dan tien monsters van de kleur met inbegrip van menselijke huidskleur. Evaluatie. In het algemeen, hoe hoger de Ra van een lichtbron, hoe beter de kleurweergave. Echter moet worden opgemerkt dat aangezien Ra een gemiddelde voor de monsters van de kleur, is hoewel sommige lichtbronnen een hoge kleuren kleurweergave-index hebben, het uiterlijk van een bepaalde kleur niet goed kan zijn. Dit punt moet de aandacht van hotel lichtontwerp wekken.