LED Chip Industry Development Prospect Analysis

- May 31, 2018-

vooruitzichten


In de afgelopen jaren hebben de technologische ontwikkeling en procesverbetering van elke schakel in de LED- industrieketen de kosten van LED drastisch verlaagd en de allround ontwikkeling van LED-toepassingen bevorderd. LED epitaxiale groei en chipproductie zijn de belangrijkste stappen in het LED-productieproces. Het niveau van technologische ontwikkeling bepaalt het penetratiegebied van LED-toepassingen. Verbetering van de lichtefficiëntie (lm / W) en verlaging van de kosten per eenheid (yuan / lm) is het hoofddoel van de ontwikkeling van led-epitaxiale waferindustrie-technologie.


Lichtrendement is een symbolische technische indicator van LED- producten. Naast het beïnvloeden van de helderheid en het energieverbruik van LED-chips, beïnvloedt de lichtefficiëntie ook de kosten en betrouwbaarheid van LED-chips. In de afgelopen jaren hebben onderzoekers, om de lichtefficiëntie te verbeteren, veel R & D-werk verricht om de kwantumefficiëntie en lichtextractie-efficiëntie van LED's te verbeteren, en hebben ze een PSS-substraat epitaxiale wafer voorgesteld, een opgeruwd epitaxiaal oppervlak, een metaalbindende peeling, en een flip-chipstructuur. , verticale chipstructuur en andere technologieën hebben geleid tot een significante toename in LED-lichtefficiëntie. LED-lichtbron apparaat pakket warm wit lichtrendement heeft bereikt 140lm / W of zo, het pakket koel wit lichtrendement heeft bereikt 170lm / W of zo, de internationale reguliere laboratoriumniveau heeft bereikt 230lm / W. In maart 2014, een LED met een lichtrendement van 303 lm / W werd vrijgegeven, wat de lichtefficiëntie van LED-technologie verder verbeterde.


De technische drempel van LED- chiptechnologie is relatief hoog. De concurrentie in de LED-verpakkingsindustrie is hevig en de concentratie in de industrie neemt toe. De penetratiesnelheid van LED-toepassingen neemt voortdurend toe, de groeisnelheid van traditionele applicaties neemt af en de groeisnelheid van nieuwe toepassingen overtreft die van traditionele applicaties.