MIT-ingenieurs creëren planten met bioluminescente mogelijkheden

- Dec 20, 2017-

MIT-technici creëren planten met bioluminescente mogelijkheden

 

De komende weg kan worden verlicht door gloeiende bomen in plaats van straatverlichting. MIT-ingenieurs hebben planten gemaakt die kunnen gloeien. De onderzoekers injecteerden een speciaal nanodeeltje in de bladeren van de waterkers en lieten de plant vier uur schijnen.

Om gloeiende planten te creëren, gebruikten MIT-ingenieurs een enzym genaamd luciferase. Luciferase kan werken op fluoresceïne-moleculen, waardoor het glanst. Een ander molecuul, co-enzym A genaamd, helpt bij dit proces door een bijproduct van de reactie dat luciferase-activiteit remt te elimineren.

Het MIT-team laadt deze chemie op verschillende nanocarriers. Nanodeeltjes helpen het enzym de juiste positie van de plant te bereiken, maar voorkomen ook dat het enzym een ​​plantaardig toxisch concentraat vormt. De waterkersplant straalt uiteindelijk hetzelfde licht uit als een bureaulamp.

De onderzoekers zijn van mening dat de technologie door verdere aanpassingen ook voldoende helderheid kan krijgen om verlichting op de werkplek of zelfs een hele straat te bieden, maar ook voor binnenverlichting met een lage intensiteit. Michael Strano, een professor in de chemische technologie aan het Massachusetts Institute of Technology, zei: "We wilden planten als een bureaulamp gebruiken, en het was niet nodig om het in te pluggen. Het licht kwam uiteindelijk van de energie die de plant zelf produceert.

Hij voegt eraan toe: "Ons onderzoek opent de deur naar nieuwe straatverlichting en binnenverlichting die volledig uit speciaal behandelde planten komt, en oxidase, een luciferase-enzym, is aanwezig in veel bioluminescente planten." Firefly kan Luminescentie optreden door een chemische reactie, waarbij luciferine door luciferase wordt omgezet in luciferine. Het reactieproces is zeer efficiënt, wat betekent dat bijna alle energie die bij de reactie is betrokken snel naar het licht is gegaan.Haining Rishine LED Lighting CO., LTD

Tel: 86-573-87097218-8020

Telefoon: Camike 15157372067

E-mail: hao.c@geluxton.com

xin.c@rishineled.com

peter.zhu@rishineled.com

camike.c@rishineled.com

Toevoegen: nr. 27 shijing RD, Economic Development Zone, Haining, Zhejiang