Noord-Amerikaanse en Europese vereisten voor LED-markttoegangsvereisten (EU-regelgevingseisen)

- Apr 09, 2018-

2. EU-regelgeving

In Europa, als gevolg van het verbod op de verkoop van gloeilampen, wordt verwacht dat de vraag naar LED-verlichting geleidelijk zal toenemen. Bovendien zal een grote verscheidenheid aan toepassingen, waaronder auto-, buiten- en decoratieve toepassingen, evenals de vraag naar binnengebruik van LED-verlichting, ook toenemen. Voldoen aan de vereisten van EU-regelgeving wordt een uitdaging voor Chinese fabrikanten.

Volgens de verordening van de Europese Commissie moeten armaturen en soortgelijke producten worden voorzien van CE-keurmerklabels voor verkoop in Europa. De producten moeten worden gemarkeerd met het CE-keurmerk en moeten als volgt voldoen aan de EU-richtlijnen voor elektrische veiligheid, EMC, chemische stoffen, energieverbruik en energie-efficiëntie voor verlichtingsproducten. De richtlijn vereist:

een. Elektrische veiligheidstest

De laagspanningsrichtlijn (LVD) stelt algemene veiligheidseisen vast voor alle laagspanningsproducten die de Europese Unie binnenkomen. Halfgeleiderverlichtingsproducten vallen onder de definitie van laagspanningsproducten en moeten daarom de laagspanningsrichtlijn volgen. Verschillende LED-lampproducten hebben verschillende teststandaarden, zoals weergegeven in de volgende tabel:

b. EMC-test

Volgens EU-richtlijn 2014/30 / EU omvatten batterijcompatibele tests twee aspecten: elektromagnetische interferentie (EMI) en elektromagnetische tolerantie (EMS). De eerste omvat hoofdzakelijk geleide interferentie en stralingsinterferentie, terwijl de laatstgenoemde hoofdzakelijk producten zoals elektrostatische lossing overweegt. Straling, bursts, spanningspieken en het vermogen om storingen te weerstaan, dwz interferentie immuniteitstests. De belangrijkste testnormen zijn: EN55015; EN61547 en EN61000-3-2 stroomvoorziening harmonische vereisten, EN61000-3-3 vereisten voor flitstransmissie.

c. ERP-instructie

Voor LED-lichtproducten vereist de ERP-richtlijn dat de LED-verlichting en bedieningsapparatuur aan de volgende vereisten voldoen:

♦ Energieverbruiksvereisten: maximale energie-efficiëntie-index EEI van de armatuur; onbelaste kracht van het besturingsapparaat, stand-byvermogen en belastingsrendement;

♦ LED-lamp functionele testvereisten: 6000 u lamp overlevingspercentage en lichtstroombehoudsnelheid; aantal schakelaars voor falen; opstarttijd; 95% lumen stijgtijd; voortijdig faalpercentage; kleurweergave-index; kleurtolerantie (voor kleurconsistentie Vereisten); Power Factor PF. Op dit moment vereist EU ERP echter geen LED-flitsfrequentie;

♦ Productinformatieborden en vereisten voor energie-efficiëntie-etikettering: labellichtstroom, nominale levensduur, kleurtemperatuur, enz. Raadpleeg de implementatieregels (EUNO.1194 / 2012; NO.874 / 2012) voor de limiet voor detailvereisten;

♦ LED-verlichtingsproducten voldoen aan de bovenstaande eisen voor elektrische veiligheid, EMC, ERP, chemische Rosh-, Reach- en elektronische schrootrecyclinginstructies kunnen worden gemarkeerd met de CE-markering, naast LED-lampen en lampen moeten ook het energie-efficiëntie label volgen, volgens gemeten energieverbruik gegevens geplaatst Energie-efficiëntiestickers.

3, de conclusie

Bij LED-producttesten hechten, naast de gebruikelijke verplichte vereisten voor elektrische, energie-efficiëntie, elektromagnetische compatibiliteitstests, enz., Ongeacht de EU- of Noord-Amerikaanse markt, steeds meer kopers belang aan enkele vrijwillige certificatiecertificaten en prestatietests van LED-verlichting producten, zoals de GS erkend door de Europese markt. Certificaten, DLC (Design Lights Consortium), Lightning Facts-test en certificeringslijst, etc. Bovendien worden de speciale optische eigenschappen van bepaalde LED-producten steeds meer gewaardeerd door kopers, zoals stroboscoopverificatie, spectrale meting, kleurconsistentie en kleurweergave. index CRI, LED-verouderingstest, energieconversie-efficiëntie en volle lichtstroom. Prestatie-eisen zoals kijkhoekbereik. Daarom maken de extra prestaties, ondanks de felle concurrentie in Europa en de Amerikaanse markt, naast het voldoen aan verplichte certificeringstests, het vaak gemakkelijker om op te vallen in veel vergelijkbare producten.