Noord-Amerikaanse en Europese LED-markttoegangsvereisten (VS, Canadese toegangsvereisten)

- Apr 07, 2018-

Als nieuwe generatie groene verlichting zijn LED-producten geleidelijk uitgebreid tot wereldwijde toepassingen. Tegelijkertijd, met de aantrekkende wereldwijde economische situatie en de ontwikkeling van de LED-industrie in China, blijft de schaal van de halfgeleiderverlichtingsindustrie in China groeien. LED-algemene verlichting is nog steeds de belangrijkste marktontwikkeling. drijvende kracht. De export van LED-verlichtingsproducten in ons land toont aan dat de markten in het buitenland bloeien en dat de structuur van exportregio's meer in evenwicht is. Onder hen zijn de markten in Noord-Amerika en de Europese Unie China's grootste export van LED-producten geworden, maar LED-verlichtingsproducten in de twee regio's hebben verschillende niveaus van wettelijke vereisten, hoe te voldoen aan de wettelijke vereisten van de twee plaatsen en de marktvraag heeft altijd gemaakt in China Zakelijke zorgen.

1, de Verenigde Staten, Canada toegangsvereisten

De LED-verlichtingsproducten die naar de Noord-Amerikaanse markt worden geëxporteerd, moeten ook voldoen aan de elektrische veiligheid, elektromagnetische compatibiliteit, energie-efficiëntie en chemische testvereisten die worden vereist door de Amerikaanse regelgeving; deze vereisten verschillen echter in verschillende mate van de vereisten van de EU-richtlijn:

een. Elektrische veiligheidstest

De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) van het Amerikaanse ministerie van Arbeid vereist dat producten die op de werkplek worden gebruikt, moeten worden getest en gecertificeerd door de NRTL om de veiligheid van gebruikers te garanderen. Daarom komen de meeste elektrische producten op de markt. De Amerikaanse markt moet voldoen aan het NRTL-logo en OSHA machtigt de internationale certificeringsinstantie om te dienen als een NRTL-certificeringsinstantie voor testen en certificatie volgens de toepasselijke normen van het product. Voor de Canadese markt moeten elektrische producten die worden verkocht of geïmporteerd in Canada, worden gevalideerd in Canada. Het testen moet worden uitgevoerd door een laboratorium dat is goedgekeurd door het Canadian Standards Committee (SCC).

De Noord-Amerikaanse verlichtingsnormen verschillen nogal van die van de EU IEC en de Noord-Amerikaanse elektrische veiligheidstests hoeven geen rekening te houden met EMV-eisen. Noord-Amerikaanse verlichtingsnormen bepalen in het algemeen de reikwijdte van de norm op basis van het beoogde gebruik en de gebruikslocatie.

Voorbeelden: vaste plafondlampen, ingebouwde plafondlampen, enz. De toepasselijke normen zijn ANSI / UL 1598 en CAN / CSA C22.2 No.250.0. Als deze lampen LED-lichtbronnen zijn, aanvullende ANSI / UL 8750 en CSA C22.2 No. 250.13; Voor LED-armaturen met ingebouwde elektronische voeding moet het ingebouwde elektronische voedingscircuit voldoen aan UL1310 of UL60950-1, naast de armatuurserietest.

b. Energie-efficiëntietest

Sommige delen van de Verenigde Staten verstrekken ook verschillende graden van financiële subsidies voor toegang tot Energy Star of DLC-gecertificeerde armatuurproducten; de huidige energie-efficiëntie test van LED-lampen en armaturen in de Verenigde Staten is voornamelijk gericht op LED-armaturen Energy Star en DLC, en het label Lighting Facts waar ze allemaal toe behoren. Vrijwillige eisen, de Verenigde Staten federale minimale efficiëntie-eisen (DOE) heeft nog niet de LED-lampen en LED-lampen opgenomen in de reikwijdte van de controle. In Californië moet mobiele led-verlichting echter voldoen aan de speciale vereisten van het energieverbruik in Californië.

1). Energie-efficiëntiecertificering van ENERGYSTAR Energy Star

Het ENERGY STAR Energy Star-logo is gezamenlijk gemaakt door het Environmental Protection Agency (EPA) en het Department of Energy (DOE) om te zorgen dat de energie-efficiëntie van de vermelde producten voldoet aan de wettelijke vereisten, maar het is een vrijwillige test en certificering. Op dit moment voor producten met LED-lampen kunnen Energy Star Lampsprogramma V1.1 en de nieuwste versie van V2.0 worden gebruikt, maar Lampsprogram V2.0 moet vanaf 2 januari 2017 worden goedgekeurd; voor de LED-verlichtingsproducten vereist de Energy Star-test versie Het Luminaire-programma V2.0 is officieel in werking getreden op 1 juni 2016. Er zijn drie hoofdtypen LED-lampen die kunnen worden gebruikt: niet-gerichte lampen, gerichte lampen, en niet-standaard lampen. ENERGY STAR stelt strikte eisen aan de relevante foto-elektrische parameters, flitsfrequentie en lichtstroombehoud en levensduur van LED-lampen. De testmethoden verwijzen naar LM-79 en LM-80-normen. In de nieuwe Energy Star-regellamp LampV2.0 worden de lichtefficiëntie-eisen van de lamp aanzienlijk verhoogd, worden de productprestaties en het bereik verbreed en wordt het classificatieniveau van energie-efficiëntie en prestaties verhoogd. De EPA zal zich blijven richten op powerfactor, dimmen, knipperen, versnelde verouderingsoplossingen en verbindbare producten.

2). Lighting Facts Label Energie-efficiëntiecertificering

Het is een vrijwillig labellabel voor energie-efficiëntie dat is aangekondigd door het Ministerie van Energie van de Verenigde Staten (DOE). Momenteel richt het zich alleen op LED-armatuurproducten. Het werd gelanceerd met de bedoeling "Geef ze de feiten" om verlichtingsproducten specifieker en betrouwbaarder te maken. De vereisten zijn om de werkelijke prestatieparameters van het product in vijf aspecten te vermelden: lumen lm, initiële lichtefficiëntie lm / W, ingangsvermogen W, gecorreleerde kleurtemperatuur CCT en kleurweergave-index CRI. Het productassortiment van de LED-lamp dat van toepassing is op dit project is: complete armaturen met wisselstroom of gelijkstroomvoeding, laagspannings 12v ac- of gelijkstroomlampen, led-lampen met afneembare voeding, lineaire of modulaire producten.

3). DLC Energy Efficiency-certificering

De volledige naam van DLC is "The Design Lights Consortium". Een vrijwillig energie-efficiëntiecertificeringsprogramma dat is geïnitieerd door de Northeast Energy Efficiency Partnerships (NEEP), een DLC-gecertificeerde productcatalogus die wordt gebruikt voor hoge prestaties in de Verenigde Staten en die niet is gedekt door de ENERGY STAR-standaard LED-verlichtingspromotie. De nieuwste versie van het huidige technische vereistenformulier voor de DLC is V4.0, die op 1 september 2016 werd geïmplementeerd. De betrokken verlichtingsproducten zijn voornamelijk gericht op commerciële en industriële architecturale LED-lampen buitenshuis, zoals wandlampen voor buiten, garagelampen en industriële en mijnbouw. Lampen, LED-buitenlampen, LED-lampen en andere verlichtingsproducten. De belangrijkste prestatievereisten voor het product: totale lichtstroom, lichtstroom, lichtrendement, kleurtemperatuur, kleurweergave-index, lichtstroombehoudsnelheid, vermogensfactor, harmonische vervorming. DLC-certificering vereist dat het product moet worden getest en uitgegeven door een extern laboratorium dat is geaccrediteerd door NVLAP.

4). FTC energie-efficiëntie stickers

Volgens de vereisten van de Federal Trade Commission (FTC) Act moeten LED-lampen die de Amerikaanse markt betreden, worden geëtiketteerd met een energielabel op de doos en de lampbehuizing om het jaarlijkse stroomverbruik, de levensduur en andere informatie aan het publiek bekend te maken. van het product. Het FTC-label voor energie-efficiëntie en het bovenstaande label voor het etiket met belichtingsfeiten is vergelijkbaar, maar het FTC-energielabel is verplicht. Voor details zie de FTCenergyguidelabel Requirements Regulation: 16CFR305.

5). Californië energie-efficiëntie-eisen

Om de efficiëntie van elektriciteitsproducten te verbeteren, implementeerde de California Energy Commission (California Energy Commission) de Appliance Efficiency Regulations op 30 december 2005. Totale wettelijke vereisten voor energie-efficiëntie en gebruiksefficiëntie waaraan moet worden voldaan bij het invoeren van meer dan twintig categorieën van producten naar Californië, VS. De nieuwste vereiste is de CEC-regelgeving die in oktober 2015 is vastgesteld en geïmplementeerd. Voor verlichtingsproducten moet de energie-efficiëntie van mobiele LED-verlichtingsarmaturen voldoen aan de CEC-vereisten voor energie-efficiëntie om de regio Californië binnen te komen en de tests moeten worden uitgevoerd in een door de CEC geaccrediteerd laboratorium.

6). Canadese testvereisten voor energie-efficiëntie

Voor verlichtingsproducten is de huidige verplichte energie-efficiëntievoorschriften van NRCan geregeld door algemeen bruikbare fluorescentielampen, algemene gloeilampreflectorlampen en lampenproducten voor algemene doeleinden. Er zijn momenteel echter geen verplichte energie-efficiëntie-eisen voor producten met LED-lichtbronlampen.

c. FCC / ICES-testvereisten

De FCC is een verplichte certificering voor de EMI-kenmerkenlimieten van teletype videoproducten bepaald door de federale wet van de Verenigde Staten, maar omvat niet de testvereisten voor EMS (radio-immuniteit); de FCC-certificeringstest van LED-lampen en CE in de EU De EMC-certificeringstest met elektromagnetische compatibiliteit heeft een groot verschil.

FCC-certificering is onderverdeeld in Verificatie (zelfcertificatie), Verklaring van Conformiteit (aankondiging verklaring) en Certificatie (authenticatie) drie modi, welke soort authenticatiemethode, afhankelijk van het type product, zoals LED-paneel licht product FCC-testnorm is FCC 47 CFR deel 15B, certificatietype: verificatie. Opgemerkt moet worden dat de FCC-certificering van LED-lampen is onderverdeeld in Klasse A (LED-lampen die worden gebruikt in industriële en commerciële omgevingen) en Klasse B (LED-lampen die worden gebruikt in woonomgevingen). De testlimieten van de twee typen zijn compleet verschillend. CE-certificering Er is slechts één type testlimiet voor radiostoringen in de norm. De limiet is vergelijkbaar met die van klasse B in de FCC. Er is een elektromagnetische veldemissietest van 9k-30 MHz.

Canada stelt ook verplichte elektromagnetische compatibiliteitseisen aan elektrische producten, kortweg ICES genoemd, en is een verplichte certificering van Industry Canada. De standaard voor LED-lampproducten is ICES-005. De vereisten zijn in principe hetzelfde als die van FCCpart15B, maar de straling strekt zich uit tot 1000 MHz. Vanaf 1 december 2016 is ICES-005Issue4 officieel geïmplementeerd en accepteert Canada ICES005 niet langer.