Het gebruik van specifieke golflengtelampjes kan de gewasproductie aanzienlijk verhogen

- Jan 08, 2018-

Het gebruik van specifieke LED-lampen met golflengte kan de gewasproductie aanzienlijk verhogen

 

In het tijdperk van snelle bevolkingsgroei is de voedselvoorziening ook een zaak geworden die de belangen van alle mensen beïnvloedt. Onderzoekers voorspellen dat tegen 2050 de aardbevolking met nog eens 2 miljard mensen zal toenemen, maar het gecultiveerde gebied zal nauwelijks veranderen. Met het oog hierop kunnen wetenschappers alleen manieren vinden om de voedselproductie per oppervlakte-eenheid te verhogen. Tientallen jaren hebben onderzoekers zoals Yuan Longping de frontlinie bestreden om de opbrengst van hybride rijst te verbeteren.

Onlangs publiceerde een team van wetenschappers aan de Universiteit van Sydney, de Universiteit van Queensland en het John Cannes Centre een studie in het tijdschrift Nature Plants dat beweerde geïnspireerd te zijn door de NASA om een ​​onderzoek te ontwikkelen dat leent van de "ruimtetijdperk" Nieuwe techniek van Quick Breeding en toenemende tarweopbrengst.

Voortbouwend op een ruimtevoedselproductiepiloot die meer dan een decennium geleden door NASA werd uitgevoerd, vertrouwt de technologie op intense verlichting om de groei en gezondheid van gewassen te verbeteren. Met het oog op de betere gewassen in de kas op aarde, denken wetenschappers aan het gebruik van goedkope, LED-lampen op specifieke golflengten om de fotosynthese van gewassen te bevorderen.

Met goed ontworpen belichting kon het onderzoeksteam zes seizoenen tarwe, kikkererwten, gerst en vier generaties koolzaad gewassen gedurende een jaar kweken. De gemiddelde kas kan daarentegen slechts 2 tot 3 seizoenen aan gewassen groeien per jaar .

Naar verluidt is deze technologie ook van toepassing op pinda's, amarant, linzen en andere gewassen, zonnebloem, peper en radijs zijn ook veelbelovend. Hickey zei: "Momenteel gebruiken we hogedruknatriumdamplampen in kassen, die vrij duur zijn in termen van vraag naar elektriciteit."

In de krant toonden ze aan dat tarwe en gerst kunnen groeien met een dichtheid van 900 planten / m², inclusief een LED-verlichtingssysteem . Dit is een opwindende kans die naar verwachting zal worden uitgebreid tot grootschalige geïndustrialiseerde teelt.

Hickey wees er ook op dat deze snelle veredelingstechnologie niet alleen de opbrengst van boeren kan verhogen, maar ook de kwaliteit van gewassen kan verbeteren. Het team vergeleek de kenmerken van de planten met aanzienlijk hogere helmstokgetal en opbrengst per pluimvee in vergelijking met conventionele in de kas geteelde gewassen.

Dr. Wulff wees erop dat, ondanks het feit dat de graanproductie zo snel is gedaan, de opbrengst en de gezondheid van het gewas altijd een 'vis-en-beer'-puzzel zijn geweest. In vergelijking met standaardomstandigheden heeft deze nieuwe technologie echter beide kunnen doen.Haining Rishine LED Lighting CO., LTD

Tel: 86-573-87097218-8020

Telefoon: Camike 15157372067

E-mail: hao.c@geluxton.com

xin.c@rishineled.com

peter.zhu@rishineled.com

camike.c@rishineled.com

Toevoegen: nr. 27 shijing RD, Economic Development Zone, Haining, Zhejiang