Welke 5 belangrijkste factoren beïnvloeden het leven van LED-paneelverlichting?

- Jan 21, 2018-

Als u lange tijd een lichtbron gebruikt, zult u enorme economische voordelen behalen en uw ecologische voetafdruk verkleinen. Volgens het systeemontwerp is reductie van lichtstroom een normaal proces, maar kan worden verwaarloosd. Wanneer de lichtstroom zeer langzaam afneemt, blijft het systeem in goede staat zonder dat er lang onderhoud nodig is.
LED's zijn in veel toepassingen beslist superieur aan andere lichtbronnen. Om het systeem in goede staat te houden, moeten de volgende 5 factoren worden overwogen.


rendement


LED-verlichting en LED-modules worden binnen een specifiek stroombereik geproduceerd en aangedreven. Kan worden gebaseerd op zijn kenmerken, leveren van 350mA tot 500mA, zoals de huidige LED. Veel systemen worden aangedreven in hoge numerieke gebieden van het huidige bereik.


Zure omstandigheden


In sommige zure omstandigheden zijn LED's ook gevoelig voor blootstelling, zoals in kustgebieden met een hoog zoutgehalte, in fabrieken die chemicaliën of gefabriceerde producten gebruiken, of in overdekte zwembaden. Hoewel LED's ook voor deze gebieden worden gefabriceerd, worden ze zorgvuldig ingekapseld in een volledig gesloten behuizing met een hoog niveau van IP-bescherming.


Warmte


De hitte beïnvloedt de lichtstroom en levenscyclus van de LED. De koelplaat voorkomt dat het systeem oververhit raakt. Het verwarmingssysteem betekent dat de toegestane omgevingstemperatuur van de LED-lamp wordt overschreden. Led-levensduur is afhankelijk van de omgevingstemperatuur.


Mechanische spanning


Bij de fabricage, accumulatie of eenvoudige werking van de LED, zal mechanische spanning ook de levensduur van LED-lampen beïnvloeden en soms zelfs volledig de LED-lampen vernietigen. Let op elektrostatische ontlading (ESD), omdat dit kan leiden tot voorbijgaande maar hoge stroompulsen die led- en ledaandrijvingen beschadigen.


Vochtigheid


De prestaties van de LED's zijn ook afhankelijk van de luchtvochtigheid. Omdat in de vochtige omgeving, elektronische apparatuur, metalen onderdelen en zo vaak snel zal beschadigen, begon te roesten, dus, voor zover mogelijk om het LED-systeem vochtig te voorkomen.