Waarom stijgt Chinese grondstoffenprijzen plotseling?

- Sep 16, 2017-

Deze week, Beijing gehouden ook een spoedvergadering om te bespreken van de stijging van de staalprijzen. Volgens de benchmark bereikte China's staalprijzen vorige week het hoogste niveau in 4 jaar en 1/2 jaar.

Meer bewijs? China's kolenprijzen gestegen door een twee digit percentage in de afgelopen maanden - stijgende meer dan 90 dollar per ton in de afgelopen weken. Gevraagd of ambtenaren om noodmaatregelen naar cool prijzen in de markt.

Het zal niet stoppen hier. De prijs van vanadium in China is verdubbeld sinds vorige maand, en benzineprijzen zijn gestegen in de afgelopen weken. Zelfs als de prijzen gestegen op sojameel.

Dus, wat zijn de factoren die samenhangen met deze verschillende goederen?

Milieukunde

Handelaren, analisten en regeringen hebben aangehaald als één van de redenen voor de recente Chinese commodity-beweging: de repressie momenteel wordt toegepast op de nationale industriële centra die voldoen aan de milieu-eisen.

Bronnen zeggen dat Beijing heeft onlangs een milieumaatregel op te schonen smog voor de komende winter. Met de druk van de regering afgesloten inspecteurs fabrieken, mijnen en verwerkingsinstallaties vervuilende door September.

Het is gemeld dat de focus wijdverbreid is. In veel provincies, hebben 28 steden gerichte inspecties.

Toezichthouders hebben al snel aan de slag. Maar liefst drie controles zijn verricht en de vierde ronde van inspecties geweest dreigend.

Deze controles hebben een belangrijke invloed op metalen, energie en andere aspecten van de productie. Het is gemeld dat er ten tijde van de inspectie van de meeste faciliteiten in de zinkindustrie zijn afgesloten.

De grote vraag is: hoeveel van deze acties zullen uiteindelijk worden gestart? Ambtenaren zeggen dat veel van de voorzieningen in de sectoren van raffinage geïnspecteerd en staalproductie nog niet vervuld fundamentele emissienormen.

Dit betekent niet naleven van de vereiste voorzieningen, door het upgraden en bestrijding van verontreiniging of volledig sluiten. Dit betekent dat het kan maanden of zelfs jaren duren, en velen zullen kunnen terugkeren naar het internet.

Een dergelijke grote afsluiting zal de stijging van China grondstof prijs meer dan tijdelijke maken. De voortdurende stijging in China's prijzen zal vrijwel zeker opwaartse druk op de wisselkoers van de wereld zoals het importeren van de verhogingen van de eis om het gat in de daling van de binnenlandse productie te vullen.

Niemand ziet alle aanstaande. En het groeit zeer snel. Lees het nieuws over hoeveel details van China's faciliteiten zijn tijdelijk en voor eeuwig gesloten zal - ontvangt zijn goederen de grootste boost van de mondiale vraag.


Haining Rishine LED verlichting CO., LTD

Tel: 86-573-87097218

E-mail:info@rishineled.com

Toevoegen: 27 shijing RD, Economisch ontwikkelingsgebied, Haining, Zhejiang